Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Василь Козарь повернувся на Закарпаття, щоб розвіяти всі стереотипи

1 травня 2014 р., 20:55

Цими вихідними в Ужгороді та Мукачеві молодий хореограф, вихідець із міста над Латорицею Василь Козарь покаже свою дебютну танцювальну виставу

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція Василя Козаря, режисера і хореографа спектаклю «НіК», яка пройде в Ужгороді та Мукачеві цими вихідними, керівника “KozarDanceTheatre” (KDT), переможця національного хореографічного проекту «Танцюють всі-4». 

Василь - виходець з Мукачева, випускник народної студії сучасного танцю м. Мукачева «Сучасник» (керівник Яцканич О.Ю), який разом із акторами Kozar Dance Theatre, найяскравішими учасниками і переможцями танцювального проекту «Танцюють всі»: Володимиром Раковим, Антоном Рибальченком, Марком Токарем, Катериною Білявською, Марією Козловлю, Оленою Ткаченко, Галею Пєха, Алісою Зайцевою та Анею Единак привезуть на Закарпаття оригінальну танцювальну постановку в стилі contemporary «НіК». 

Як розповів Василь Козарь, вистава - одноактний балет тривалістю 1 година відбудеться 3 травня у Мукачеві, у Драмтеатрі. Вже наступного дня прем’єра відбудеться в Ужгороді. 

«Ця вистава – це буде щось нове для людей нашого краю. У Києві вистава пройшла з аншлагом, було дуже багато людей, планується тур по Україні, - каже Василь Козарь. - Це не просто танець, це філософія відносин, історія пошуку любові і шляху до досконалості через страждання. НіК - проста історія про чоловіка та жінку – історія Нарциса і Кактуса». 

За словами Василя Козаря, театр існує рік, актори до цього часу працювали на різних фестивалях Європи, готували невеликі постановки. «НіК» - це перша масштабна робота театру “KozarDanceTheatre”, і це тільки початок. З костюмами до вистави допомогла театру молодий дизайнер Вікторія Ноженко.

Олена Камінська, засновник та керівник студії сучасного танцю «Бліц», зауважила, що Франциско Гомес (один з найвідоміших британських хореографів), перебуваючи в Ужгороді розповів, що найцікавіше йому спостерігати за творчістю саме Василя Козаря, у якого великі перспективи. 

«Це великий успіх, що Василь приїхав із спектаклем до нас в Ужгороді, у Києві вистава була сприйнята надзвичайно позитивно. Всі знакові хореографічні персони були на прем’єрі», - каже Олена Камінська. 

«Я б хотів запросити всіх, кому цікаво відвідати театр, не драматичний. А побачити зовсім інше дійство, якого в Україні небагато, - закликав Василь Козарь. – Ми прагнемо розвіяти всі стереотипи щодо танцювальних хореографічних вистав. І ви побачите приклад, як танцюють сучасну хореографію професіонали». 

Вартість квитків на виставу невисока: в Ужгороді – це від 40 до 80 грн, у Мукачеві від 60 до 80 грн. У Мукачеві квитки продаються у касі драмтеатру, а в Ужгороді у Падіюні. 2 поверх, кабінет «Бліцу». 

У непростий для нашої країни період, вистава направлена на формування переконання, що все в житті можна виправити, якщо в серці живе Віра, Надія і Кохання… І коли тобі дається другий шанс – постарайся ним скористатися…
Ужгородський прес-клуб реформ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp