Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатець встановив рекорд у стилі „Frog” (ВІДЕО)

10 грудня 2015 р., 21:15

Його було встановлено 5 грудня

5 грудня 2015 року під час проведення XXIV з’їзду Української Спелеологічної Ассоціації (УСА) був офіційно зафіксований рекорд України по спелеоконтесту на дистанції 30 метрів у стилі „Frog”.Рекорд встановив 18-ти річний Владислав Курта із Закарпатської області з результатом 21,09 секунди.

Цей показник став приємно неочікуваним, не тільки для присутніх під час забігу, але і для його тренерів, і для самого Владислава. Адже цей результат майже вдвічі перевищує попередній рекорд України у стилі „Frog” (40,21 секунди) встановлений нашим земляком Олексієм Ждановичем у 1999 році та навіть перевищує найкращий світовий результат у стилі механіка (24,6 секунди) встановлений Джоном Брауном.

Юнак розпочав свою активну діяльність у спелеології та туризмі з 2010 року. Протягом п’яти років брав участь у досліджені печер Закарпаття, Поділля та Криму. Брав участь у різноманітних пішохідних, водних та велосипедних походах, пише "КО".

Довідка:

Спелеоконтест – це підйом по вертикальній мотузці за допомогою схоплюючих вузлів або пристроїв на дистанціях 30 та 120 метрів, можливий у різних стилях. Підйом спортсмена здійснюється по мотузці, яка проходить через блок закріплений над землею на висоті 4-6 метрів і видається через гальмівний пристрій. Спелеоконтест є одним із складових елементів тренувань ужгородської спелеошколи. Але він не має багато прихильників, тому що є одноманітним і вимагає великих вольових та фізичних зусиль. Спелеоконтест поєднує в собі комплексне навантаження майже всіх м’язів людського тіла й водночас тренує хорошу витривалість.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp