Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Ужгородщині сплатили більше 15 мільйонів гривень за землю

17 грудня 2015 р., 10:52

Найбільша частка надійшла від юридичних осіб

З початку року до місцевих скарбниць району вже надійшло 15 млн. 317 тис. гривень земельного податку. Цьогорічні показники перевищують надходження відповідного періоду 2014 року на понад 3,5 млн. гривень. Такий позитивний результат спричинений передусім сумлінною роботою фахівців контролюючого органу та відповідальним ставленням платників податків до свого обов’язку.

Слід зауважити, що юридичними особами - платниками земельного податку перераховано до бюджету понад 12,6 млн. грн. Фізичними особами протягом цього періоду сплачено більше 2,6 млн. гривень податку.

Фахівці Ужгородської ОДПІ нагадують, що платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій.

Нарахування громадянам сум земельного податку проводиться контролюючими органами, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення.

У аналогічному порядку контролюючі органи здійснюють нарахування сум орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.

Отже, фізичні особи (громадяни), які отримали державні акти на право власності на земельні ділянки або договори оренди земельної ділянки державної та комунальної власності оформлені на фізичну особу (громадянина) не подають до контролюючих органів податкові декларації з плати за землю. Нарахування таким фізичним особам (громадянам) сум земельного податку або орендної плати проводиться контролюючими органами, які видають податкові повідомлення-рішення платникові до 1 липня поточного року.

За матеріалами Ужгородської ОДПІ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp