Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

За землю потрібно платити!

17 червня 2014 р., 12:37

Податок потрібно сплатити до 29 серпня.

ДПІ у м. Ужгороді запрошує громадян, власників земельних ділянок, звернутися у податкову (м. Ужгород, вул. Духновича, 2, ЦОП віконце No 6) до 1 липня 2014 року та отримати квитанцію на сплату податку за землю за 2014 рік, граничний термін сплати якої припадає на 29 серпня 2014 року. 

Підставою для нарахування плати за землю є дані земельного кадастру. Об'єктом плати за землю є: земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні; земельні частки(паї), які перебувають у власності. Ставка і розмір податку залежать від площі земельної ділянки, а також від того, де вона знаходиться і як її використовують. 

Також, фахівці ДПІ у м.Ужгороді звертають увагу землевласників, що відповідно до п.281.1 ст.281 Податкового кодексу України від сплати податку звільняються:

інваліди першої і другої групи; 
фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років; 
пенсіонери (за віком); 
ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України ”Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”; 
фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

Звільнення від сплати земельного податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм. Фізичні особи, які вийшли на пенсію не за віком (за вислугу років, по інвалідності, в разі втрати годувальника тощо) після досягнення ними пенсійного віку, мають право на пільгу щодо сплати земельного податку за земельні ділянки, що належать їм на правах приватної власності. 

Для отримання пільги щодо сплати земельного податку фізична особа має подати до контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки заяву про надання пільги та документи, що посвідчують право такої особи на пільгу (паспорт, пенсійне посвідчення тощо). 
ДПІ у м.Ужгороді, тел.61-71-25; 61-42-30

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp