Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Любителів живопису запрошують до музею

4 січня 2016 р., 08:40

Там "виставилися" митці

В Закарпатському музеї архітектури і побуту відбулося відкриття двотижневої мистецької виставки з нагоди 25-річчя створення об’єднання професійних художників Закарпаття.
Між іншим, цього року це вже другий обласного масштабу публічний показ майстрів пензля цього осередку власних творів, який очолює заслужений художник України Василь Брензович з Великоберезнянщини.

Така активність товариства продиктована передусім, щоб продовжити славну біографію школи закарпатського живопису, у джерел якої були Адальберт Ерделі, Федір Манайло, Йосип Бокшай, Андрій Коцка… Приємно відзначити, що з-поміж майже двох десятків членів організації, серед яких заслужені художники України Степан Шолтес, Василь Попович та інші, свої твори на виставці представили і синевирець, голова громадського об’єднання спілки художників “Карпатські кольори” Василь Шиндра та міжгірець Володимир Глеба. Як повідомляє Василь Брензович, участь у виставці якої взяли і його талановиті сини Василь та Анатолій, на цей раз демонструються найсвіжіші картини, що вдалося створити протягом проведених цьогорічних восьми пленерів, в тому числі трьох живописів на відкритому повітрі на Міжгірщині, де природа чи не найяскравіше відтворює своє багатство і збагачує талант митців.

Варто відзначити і той факт, що зараз у місті на Ужем одночасно проводяться три виставки, серед яких найбільшим успіхом серед відвідувачів користується саме цей презентабельний захід. Наші художники Василь Шиндра та Володимир Глеба за свої виставлені полотні і вагомий внесок у образотворче мистецтво удостоїлися грамот обласної влади, з чим їх щиросердечно привітаємо і побажаємо нових досягнень.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp