Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Того, хто протидіє злочинності, спіймали на хабарі

29 січня 2016 р., 14:18

На злодієві, як то кажуть, і шапка горить

Учора в Ужгороді під час отримання хабара був затриманий один з керівників відділу Управління протидії злочинності у сфері економіки Національної поліції УкраїниЗа інформацією Закарпаття онлайн, йдеться про начальника бюджетного відділу вказаної структури, колишнього начальника ВБЕЗу міста Ужгорода Віталія Таращенка, вихідця з Запоріжжя, кума колишнього начальника УБОЗ в Закарпатській області Миколи Кулітки, -пише "Закарпаття онлайн".

Високопоставлений "поліцейський" у період з грудня 2015 року по січень 2016 року вимагав хабар у розмірі 5 тисяч доларів у місцевого підприємця за нестворення перешкод у підприємницькій діяльності.

Хабарницьку епопею документували і затримання, за інформацією Закарпаття онлайн, здійснювали працівники СБУ з Києва.

Зокрема, задокументовано, що першу частину хабара у сумі 1 тисяч доларів В.Таращенко отримав 19 січня.

Власне арешт відбувся ввечері 28 січня, близько 18-ї години, в момент передачі другої частини хабара на суму в 3 тисячі доларів. За цією сумою "поліцейський" прийшов додому до підприємця.

Під час обшуку отриману неправомірну вигоду було вилучено.

Після цього було здійснено масовий обшук у кабінетах колишнього УБОЗу.

Усього правоохоронцем було отримано 4 000 доларів.

За інформацією Закарпаття онлайн, після затримання В.Таращенка вивезли до Києва.

Його затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Військова прокуратура готує клопотання про відсторонення від роботи, обрання запобіжного заходу та накладення арешту на майно. Підозрюваному інкримінують ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp