Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Книга, що окрилює

7 травня 2016 р., 18:02

Написав її Дмитро Кишеля.

Лише минулого тижня книжка буквально зійшла з друкарської машини, але столичне видавництво “Академія”, яке й уклало з автором контракт, уже має на “Родаків” Дмитра Кешелі великі плани. А все тому, що й назвою, і колоритом тексту це багатосилий роман.

Як стверджує видавець Василь Теремко, книжка закарпатського письменника так захопила його, що він ризикнув взятися за її видання. “Енергії, якими перейнятий зміст, настільки заполонюють думки й емоції, що починаєш розмовляти мовою його героїв і наче жити їхнім життям. З якогось моменту вони стають і твоїм світом, — каже директор видавництва. — Талант Дмитра Кешелі – ще в одній незбагненності: зрозуміло, як він малює картини, дає волю емоціям і добирає слова, але те, як йому вдається виткати настільки дивне романне полотно – недосяжне розумінню”.

Наша редакція також поцікавилася в “незакарпатських” читачів, наскільки зрозумілими для них є реалії роману. Адже книжка переповнена звичаями та традиціями саме нашого регіону.

► Мирослава Прихода, доцент інституту журналістики Київського національного університету: «Ця книжка закорінює і дає крила. Поміж глибиною і виссю – життя як воно є. Так щиро й розлого написано. Така розкішна, соковита гірськоджерельна мова. Герої – святі й грішні – такі справжні, такі мудрі. Поговорити з кожним хочеться. І слухати, слухати їх...»

► Тетяна Качак, доцент Прикарпатського національного університету: «В цьому романі кожен фрагмент – шедевр! Усе в ньому справжнє – навіть художньо вимислене. Напружує, але не болить; розчулює, але вберігає від дешевих сліз; смішить, але заставляє думати. Неможливо сказати всю правду про нього – його треба читати».
У планах видавництва “Академія” – видати все найкраще Дмитра Кешелі. А головне – книжка з’явиться в більшості книгарень України, а тому нарешті буде доступною для широкого читача поза межами Закарпаття.

Орися ЯВІР


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp