Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Спецоперація" викрила працівника ДФС

17 червня 2016 р., 13:00

На Закарпатті

Прпвила для всіх одні.

Розборки і чвари в Департаменті внутрішньої безпеки (ДВБ) Державної фіскальної служби України призвели до спецоперації з елементами курйозу, внаслідок чого під кримінальну відповідальність потрапив співробітник цього ж підрозділу. У ніч на п’ятницю (17.06) працівник ДВБ, відповідальний за Митний пост «Ужгород», що на українсько-словацькому кордоні, дав усну вказівку головному державному інспектору митниці пропустити по зеленому коридору (тобто без митного огляду) мікроавтобус «Мерседес», що заїжджав зі Словаччини в Україну. Коли ж той зажадав письмову вказівку, працівник ДВБ написав йому на мобільний телефон відповідне СМС-повідомлення.

Головний державний інспектор митниці виконав незаконну вказівку, не повідомивши про неї керівництво, а після того, як мікроавтобус виїхав за межі митної території, працівники ДВБ Державної фіскальної служби України зупинили його й здійснили митний огляд. У результаті якого виявили незаконно ввезену в Україну партію спортивного харчування вартістю 40 тисяч доларів. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил, мікроавтобус затриманий.

– Ситуація нагадує афоризм із Гоголівськго «Ревізора» про унтер-офіцерську вдову, яка сама себе висікла, – коментує подію Геннадій Москаль. – Внутрішня безпека Державної фіскальної служби через якісь чвари влаштувала спецоперацію і підставила свого ж співробітника. Я доручив Прокуратурі області відкрити за фактом зловживання службовим становищем кримінальне провадження й притягнути до відповідальності і працівника ДВБ, і головного державного інспектора митниці.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp