Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські митники вилучили зброю у іноземця

10 липня 2016 р., 09:40

Сталося це вчора.

Махінації не вдалися.

 

9 липня, іноземець намагався без дозвільних документів вивезти із України газовий пістолет та набої до нього. Сталося це на митному посту «Вилок» Закарпатської митниці ДФС, на який громадянка Чехії заїхала на автомобілі «FORD HOBBY T 600 AK GFLC» із трьома пасажирами. Для проходження митного контролю іноземка обрала «зелений коридор». Фактично це було її заявою про те, що переміщувані нею та пасажирами через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо вивезення за межі митної території. Дотримуючись порядку переміщення товарів через митний кордон України та враховуючи ризики працівники митного посту транспортний засіб вивели із «зеленого» та направили в «червоний коридор». В результаті поглибленого митного огляду працівники митниці спільно з прикордонниками виявили предмет, схожий на пістолет «ZORAKI – M 906» та 4 штуки набоїв калібру 9 мм. 

Один із пасажирів визнав, що пістолет є його власністю, проте на момент переміщення через митний кордон у нього відсутні будь-які документи, що надавали б йому право у законний спосіб переміщати його та набої до нього через митний кордон України. Дії громадянина Чехії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України (порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю). Наразі, складено протокол та на підставі статті 511 Митного кодексу України товар, що є безпосереднім предметом порушення митних правил вилучено.
 ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp