Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Блакитна лагуна на Лютянці - важкодоступна, але чарівна

19 липня 2016 р., 19:00

Варто поїхати

Здолавши відстань.

На Закарпатті є багато унікальних місць, де можна не лише відпочити, а ще й побачити неймовірні пейзажі.

Широкому загалу не всі вони відомі, але туристи, які побували там, діляться враженнями про незабутні емоції. Одною з таких місцин є так звана Блакитна лагуна, яка розташована в лісовій місцевості за 7 кілометрів від села Чорноголова Великоберезнянського району на річці Лютянка. Тут вода з гір у вигляді невеликого водоспаду потрапляє в розширену заплаву між двома скелями – це й є Блакитна лагуна, вода в якій у хорошу погоду напрочуд прозора й блакитна. Коли потрапляєш сюди, то забуваєш про все і годинами милуєшся цією красою.

Саме з такими незабутніми приємними спогадами повернувся зі своєї подорожі до Блакитної лагуни колега В’ячеслав Стрібнєв (на фото внизу). Правда, логістику він обрав непросту – вирішив поїхати за 50 кілометрів від обласного центру на велосипеді.

♦ Заради такої краси варто й 50 км на велосипеді проїхати

«Про незвичну лагуну довідався на одному з інтернет-сайтів, тож дочекався вихідних і, озброївшись навігатором, запасом їжі та водою, вирушив у дорогу. Правда, дещо невдало вибрав час – стартував із Ужгорода об 11-й годині, коли вже сонце припікало, тож по шосе було їхати важкувато, але в лісі, стало значно легше», – зауважив підкорювач закарпатської лагуни.

Діставшись Чорноголової, В’ячеславу довелося ще добряче покрутити педалі, щоб доїхати до місця призначення. Навіть навігатор ледь не провів його повз цю місцину, але на шляху зустрів туристів, які також шукали ту ж саму лагуну. І вже спільними зусиллями таки знайшли її.

♦ Поплавати у прохолодній воді навіть діти не побоялись

«Незважаючи на віддаленість та певну важкодоступність (рух на автівках у цій місцевості заборонений) біля лагуни вже було багато людей, які приїхали сюди не лише помилуватися красою природи, а й скупатися в блакитній гірській воді та провести пікнік, – оповідає В’ячеслав. – Тож охоче долучився до них. А доволі накупавшись у прохолодній річці, набравшись позитивної енергетики та зробивши кілька селфі на пам’ять, вирушив додому».

Тож для В’ячеслава вийшов хороший спортивно-пізнавальний відпочинок у вихідний, який, до слова, може собі дозволити кожен пересічний закарпатець.

Роман СЕНИШИН, газета "Новини Закарпаття"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp