Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В ОДА можна поринути в мистецтво (ФОТО)

13 серпня 2016 р., 12:25

На виставці картин.

Лемківські пастелі.

{g}

«Лемківські пастелі. Чотири пори року» - виставку картин під такою назвою відкрили сьогодні у фойє Закарпатської ОДА. В експозиції представлено півсотні робіт художників із Закарпаття та Львівщини. Серед них, зокрема, Людмила Боршош-Літун, Сергій Завадяк, Світлана Кирлик, Олена Кондратюк, Аттіла Коприва, Емма Левадська, Тетяна Сопільняк, Олександр Шандор, Юрій Шелевицький, Андрій Шумський. Більшість творів митців - результат трьох пленерів, які відбулися восени, навесні і влітку на «лемківській» Великоберезнянщині.

Як зазначив під час урочистого відкриття виставки голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, дата відкриття експозиції цих картин не випадкова, адже відбувається напередодні свята лемків – обласного фестивалю етнічного мистецтва «Лемківська ватра», що цьогоріч відбудеться у Перечині. «Виставка присвячена всім лемкам, які люблять свою культуру та бережуть традиції», - зазначив він.

Експозиція «Лемківські пастелі. Чотири пори року» триватиме в Закарпатській ОДА до кінця наступного тижня.

Нагадаємо, всім, хто цікавиться етнічним і культурним різноманіттям Закарпаття та полюбляє колоритні фестивалі, чекають у суботу, 13 серпня, в місті Перечин. Цього дня на місцевому стадіоні відбудеться VI-ий фестиваль етнічного мистецтва «Лемківська ватра». На святі очікують багатьох представників лемківських осередків не лише Закарпаття, а й інших регіонів і країн, де компактно проживають представники цієї етнографічної групи. Тут охочі зможуть долучитися до традиційних ігор, забав, конкурсів та познайомитись зі звичаями й обрядами, побутом та кулінарією лемків.















Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp