Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Статути закладів культури пропонують затвердити-по новому

17 серпня 2016 р., 12:22

На розгляд депутатам

Серед інших питань.

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури», депутатам обласної ради пропонується внести зміни до Статутів обласних бібліотек, театрально-видовищних, музейних установ та концертних організацій. Та викласти:


пункт 7.4. Статуту Закарпатської обласної універсальної бібліотеки імені Федора Потушняка,
пункт 5.5. Статуту Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва,

пункт 4.2. Статуту Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв;

пункт 3.3. Статуту Закарпатської обласної філармонії,


пункт 4.2. Статуту Закарпатського обласного угорського драматичного театру,

пункт 4.3. Статуту Закарпатського академічного обласного театру ляльок,

пункт 4.1. Статуту Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая,


пункт 4.28. Статуту Закарпатського музею архітектури та побуту,

пункт 4.2. Статуту Закарпатського обласного краєзнавчого музею імені Тиводара Легоцького,

пункт 3.3 Положення Закарпатського академічного камерного хору «Кантус»


у новій редакції:


«Керівництво діяльністю установи (закладу) здійснюється директором, який призначається та звільняється з посади шляхом укладення контракту з управлінням культури обласної державної адміністрації строком на п’ять років за результатами конкурсу з наступним погодженням на черговій сесії Закарпатської обласної ради.

У міжсесійний період звільнення директора здійснюється управлінням культури облдержадміністрації та профільною комісією обласної ради з наступним розглядом цього питання на сесії Закарпатської обласної ради».

Пропонується контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації та профільну постійну комісію обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, національних меншин та інформаційної політики.

Прийняття цього рішення, як зазначає його розробник, сприятиме виконанню Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури. Воно не передбачає фінансових витрат і не містить регіонального аспекту.


Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp