Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті є "Гостинці кельтів" (ВІДЕО)

20 серпня 2016 р., 14:40

У краї є унікальний сад

Господарі "Кельтського двору" Юрій і Галина Клованичі заклали й доглядають унікальний сад на схилі гори, облаштували агроетносадибу і пригощають гостей власними хлібом, сиром та напоями за прикладом давніх кельтів, що жили й господарювали у цих краях.Детальніше - у відеоролику Ужгородсього прес-клубу у рамках проекту за підтримки Фонду ЗМІ Посольства США в Україні.Зйомка: Наталі Панько, Золтан Январі. Монтаж: Наталі Панько.

Агроетносадиба «Кельтський двір» — єдина на Закарпатті садиба зеленого туризму, де відтворюється історія, побут, звичаї, страви та напої кельтів,які понад дві тисячі років тому створили древнє протомісто-оппідум на схилах гір Галіш і Ловачка на околиці Мукачева.Відвідавши чотирьохсотлітній дегустаційний підвал «Кельтського двору», гості мають можливість скуштувати десятки види напоїв, характерних для пост кельтських країн Європи, а також пройти курс оздоровлення настоянками на плодах дикоростучих кущів, лікарських трав та цілющих коренів.Тільки у «Кельтському дворі» займаються історичною реконструкцією старовинних напоїв, які вживали кельти. 

Мова йде про різні види елю, брагу як різновид пива, збитень, сидр, медове пиво, фраошан, граггерт.У «Кельтському дворі» можна відчути справжній смак житнього хліба, вимішаного на заквасці без використання термофільних дріжджів і випеченого у глинобитній печі.У відомій агроетносадибі освоїли і виробництво елітних сирів типу камамбер, дорблю, овечої фети, козячого пуату.У «Кельтському дворі» можна потрапити у справжні субтропіки, побачивши на власні очі як на території садиби у відкритому грунті росте ківі, гранат, олива, лаврове дерево, мушмула, дикий лимон – понцірус,інжир, маклюра, пір аканта, альбіція, бамбук, багряник, кипариси та багато-багато інших екзотичних дерев і кущів.Просимо при використанні публікацій та зображень робити посилання на Ужгородський прес-клуб.Готуємо й інші цікаві матеріали, які надсилатимемо постійно упродовж року.
Ужгородський прес-клуб

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp