Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті помолодшали суїциди

8 вересня 2016 р., 14:58

Вчиняють їх навіть малолітні діти...

Чому та як часто закарпатці добровільно позбавляють себе життя, розповіла обласний позаштатний психотерапевт Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Магдалина Кузьмик.

Американські вчені підрахували, що у світі щохвилини стається спроба самогубства. На щастя, більшість з них смертю не закінчується. Утім, за рік у світі стається близько 100 тисяч завершених самогубств.

Експерти-суїцидологи простежують тенденцію до помолодшання суїциду — у близько 70 % випадків з життя йдуть люди віком 20-40 років. Трапляється й таке, що пенсіонери не знають, як далі знайти для себе заняття до душі і вирішують обірвати своє життя.

Магдалина Кузьмик пояснює: суїцид – це не лише те, на що ми звертаємо увагу і називаємо самогубством (тобто те, що веде до смерті), бо є й незавершені суїциди (коли людину вдається врятувати).

У зв’язку із загостренням ситуації в країні за 2014 рік на Закарпатті сталося 168 самогубств, торік їх було менше — 158 (15 з них це люди віком 10-20 років).


Експерти визначають і так званий пасивний суїцид — те, що веде до смерті не відразу: вживання алкоголю, наркотиків, недбале ставлення до здоров’я. У поліцейських існує навіть окреме поняття “автоцид” — коли людина навмисне не дотримується ПДР, щоб заподіяти собі шкоди, - Zakarpattya.net.

Причини самогубств різноманітні, але найчастіше біда стається через сімейно-особистісні стосунки (близько 60% випадків). Серед поширених причин самогубств і втрата близької людини (15%), трохи менше — побутові, професіональні контакти (14 %), безробіття та скрутне матеріальне становище найрідше стають причиною суїцидів — всього 4 %.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp