Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Творчість Енді Воргола покажуть в ОДА

10 жовтня 2016 р., 11:41

Такі плани в Москаля

Натхненного творами митця.

У неділю (9.10) Геннадій Москаль відвідав Музей сучасного мистецтва Енді Воргола в словацькому містечку Меджилабірці. Як відомо, один із найвідоміших художників сучасності, засновник поп-арту походить із родини русинів-українців, які проживали в с.Микова біля Меджилабірців, що за 120 кілометрів від Ужгорода.

{g}

– Ми хотіли запросити родичів Енді Воргола на відкриття площі, названої на його честь у с.Минай біля Ужгорода, – зазначає Г.Москаль. – Як виявилося, прямої рідні всесвітньовідомого художника в Словаччині немає, тому ми запросили на Закарпаття керівництво Музею сучасного мистецтва. Крім того, у нас виникла ідея влаштувати в атріумі облдержадміністрації виставку музейних творів Енді Воргола, яку приурочимо до відкриття площі. Для реалізації цієї ідеї попросимо сприяння Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді. Виставка Енді Воргола могла б стати справжньою мистецькою подією не тільки для Закарпаття, а й далеко за його межами.
Нагадаємо, що в квітні цього року одним зі своїх розпоряджень, підписаних на виконання закону «про декомунізацію», Г.Москаль перейменував площу Жовтневу в с.Минай біля Ужгорода в площу Енді Воргола. Відповідна табличка із автопортретом художника, стилізована під поп-арт, уже виготовлена, про офіційне відкриття площі Енді Воргола буде повідомлено додатково.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp