Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відкрили скульптурку Енді Ворхола (ФОТО)

6 грудня 2014 р., 16:48

Це новий доробок Михайла Колодка

Сьогодні в Ужгороді презентували ще одну міні-скульптурку. ЇЇ автором, як і всіх попередніх, став Михайло Колодко.

Місце розташування скульптурки обрали не випадково, зазначають організатори. Фігурку встановили на воротах між Закарпатським художнім музеєм ім. Й. Бокшая та Спеціалізованою ЗОШ №4 з поглибленим вивченням словацької мови, повідомляє Голос Карпат.

«Ми вирішили встановити її біля художнього музею, бо він був художником. Цим самим ми хочемо віддати шану його творчості. Сусідство зі словацькою школою показує на його русинські корені», - зазначив Колодко.

На відкритті скульптурки були присутні заступник міського голови Ужгорода Ярослав Шафар, ректор Закарпатського художнього інституту Іван Небесник, проректор УжНУ Федір Шандор, активіст і політик Павло Чучка, а також гості зі Словаччини.

«Мені подобається ідея встановлення міні-скульптурок. Це - чудово», - сказав Ярослав Шафар. Також чиновник зізнався, що має гаманець з автографом музиканта. - «Я згадую про Енді кожного разу коли дістаю з кишені гаманець. І це класно».

{g}

Гості зі Словаччини зізнались, що були здивовані, коли дізнались, що в Ужгороді встановлять скульптурку Енді Ворхола.

«Це дуже цікаво і незвично, що у вас з’явився Ворхол. Міні-скульптурки - це чудова ідея», - зазначив один з гостей.

Енді Ворхол (англ. Andy Warhol, ім'я при народженні: Андрій Варгола, всесвітньо відомий американський митець карпато-русинського походження, один із засновників поп-арту та культова постать в історії сучасного мистецтва в цілому.

Художник, ілюстратор, дизайнер, скульптор, письменник, продюсер, кінорежисер, видавець, колекціонер — він залишив по собі величезний творчий спадок і ще за життя став легендою.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp