Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Українці зможуть не платити за рахунками три роки

28 жовтня 2016 р., 14:36

Депутати ВР розглянуть законопроект про запровадження мораторію на виселення мешканців за борги по комуналці.

Як стало відомо, депутати гостро відреагували на заяву Володимира Гройсмана про те, що за борги ЖКГ українців не будуть виселяти з їх будинків.

Сьогодні кілька нардепів вже підготували до розгляду законопроект про заборону примусового вилучення майна у громадян. Також нардепи виступають проти нарахування пені за борги по комуналці. За даними Держстату, в період з січня по серпень українці заплатили по квиткам тільки 2,9 мільярдів гривень, і це не більше 75 відсотків від загальної суми, і цю статистику наводять нардепи, які відзначають, що зовсім скоро при нових законах свого житла можуть втратити не менше чверті українців. З початку року борги за послуги ЖКГ в Україні зросли на сорок відсотків і зараз досягають 12 мільярдів 400 мільйонів гривень.

Після нових тарифів на опалення борги тільки збільшаться, вважають нардепи, які представили новий проект. Вони пропонують ввести мораторій на стягнення житла, заборонити нарахування відсотків за боргами та інші штрафні санкції, а також дозволити платити в розстрочку.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp