Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Благодійники Ротарі-клубу «Ужгород-Скала» полегшать життя мешканцям Центру соціальної допомоги в Ясіня

20 квітня 2017 р., 14:41

Аби будні нужденних пенсіонерів та людей з інвалідністю були не такими важкими

Практично кожен мріє зустріти старість у теплій оселі поряд з дітьми, онуками правнуками, які зможуть огорнути теплом та ласкою, і забезпечити всім необхідним. Але, на жаль, таке життя на схилі літ мають не всі. Комусь доводиться жити під опікою чужих людей, котрі допомагають людям похилого віку крокувати життям.

Наразі ж закарпатські благодійники з Ротарі-клубу «Ужгород-Скала» , аби змінити будні вихованців Центру соціальної допомоги у Ясіня, запрошують всіх охочих на благодійний прийом, до проведення, якого також долучився єпископ Мілан Шашік. Про це «Часу Закарпаття» повідомив асистент губернатора дистрикту 2232 Ярослав Шафарь.

Захід відбудеться 22 квітня у відновленій Консисторіальній залі Ужгородського Хрестовозвиженського Кафедрального Собору (пл..Андрія Бачинського, 1) на 2 поверсі о 13:00. Кошти виручені на благодійному прийомі ужгородські благодійники витратять на проведення водопостачання, каналізації та опалення у Центрі соціальної допомоги у Ясіня.

До слова, Центр соціальної допомоги в Ясіня називають сумним табором «останніх днів», адже там не у найкращих умовах нині живуть 66 людей, котрі є соціально незахищеними, або ж мають інвалідність. Окрім того, волонтери також допомагають ще 200 нужденним, які мешкають у Ясіня та його гірських околицях.

Держава забезпечує самотніх людей лише ліками та харчами, а от на покращення інфраструктури, наразі, н6і міська, ні сільська, ні районна влада коштів не виділила. Життям стареньких закарпатців опікуються підприємці, мецената та благодійники Ротарі-клубів «Кошице-Классік», «Рахів» та «Ужгород-Скала», у рамках співпраці допомогли придбати для мешканців закладу в Ясіня засобів особистої гігієни, пральних засобів, постільної білизни, подушок, ковдр, теплого одягу, взуття, кухонних потреб, продуктів харчування та ліків.

Фільм про будні мешканців Центру соціальної допомоги – дивіться тут:







Вікторія Лисюк, «Час Закарпаття»




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp