Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як орієнтувальники змагалися (ФОТО)

16 травня 2017 р., 18:00

На Ужгородщині

Нещодавно.

{g}

05 – 10 травня в Житомирській області м. Коростишів відбувся Командний чемпіонат України (дорослі, юніори, юнаки), Кубок України (5-6 етапи), Кубок України (4 етап, спринт) зі спортивного орієнтування (бігом) та VII літні всеукраїнські ігри ветеранів спорту пам’яті М.М. Баки. Організаторами змагань виступили Міністерство молоді та спорту України, Федерація спортивного орієнтування України, Управління у справах сім’ї молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації.

Нашу область представляла збірна команда Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді (директор Володимир Чепа), Обласна дитячо-юнацька спортивна школа Інвалідів (директор Тетяна Алтуніна), Комплексна обласна дитячо-юнацька спортивна школа „Спартак” (директор Сергій Кучінка).

Всього в змаганнях взяли участь 40 команд з 23 областей України, а це понад 800 учасників.

6-го травня розпочалась спортивна програма КЧУ. Спортсмени долали середню дистанцію зеленим лісом з хащами, а під ногами досить часто були болота сповнені водою – місцевість, яка шокувала непідготовлених, принаймні морально, спортсменів.

Родзинкою сьогоднішнього дня був статус WRE. Рангові старти проводяться майже у кожній країні, та для України така подія досить рідке явище. За результат на кожному зі стартів атлету нараховуються бали та за сумою кращих виступів будується рейтинг. Згідно з рейтингом на наступних рангових стартах (у тому числі Кубки Світу, Чемпіонати Світу та Європи) визначається стартовий протокол – найсильніші спортсмени стартують останніми. Ще одна перевага – для престижу змагань організатори можуть запрошувати елітних спортсменів за свій рахунок.

Закарпатські орієнтувальники цього дня набігли на срібну та бронзову нагороди. Так у категорії Ч-12 Вішколц Валентин-Крістіан був другим (тренер Фечо Г.Ю.), а Кертес Ксенія Ж-12 третьою. Гуснай Вероніка була восьмою. Французова Марина у групі Ж-40 стала одинадцятою. Афанаскіна Жанна у групі Ж-45 – п’яте місце, Касьянов Руслан – дев’яте місце (Ч-50).

Другого дня спортсмени-орієнтувальники змагалися на довгій дистанції по карті „Смолівка”, де Бобер Крістіна з Кам’яниці зуміла вибороти срібло у своїй групі Ж-18, а Кертес Ксенія – сьоме місце, Піскова Анастасія – 12 місце (Ж12). Також відзначилися цього дня Василина Андрій – 12 місце (Ч-16) і Касьянов Олександр – десяте місце (Ч-21А). Афанаскіна Жанна – п’яте місце (Ж-45). Французов Ігор – одинадцяте місце (Ч-45). Касьянов Руслан – дванадцяте (Ч-50).

Третій день змагань складався з 3-х етапних естафет у заданому напрямку, пройшов для нашої збірної досить вдало. Жіноча естафета (група Ж-12) у складі: Кертес Ксенії, Піскової Анастасії та Вакуленко Ольги з ОДЮСШ Інвалідів вибороли бронзу чемпіонату. Чоловіча естафета в групі Ч-12 у складі Пеприка Олега, Кононова Дениса, Вішколца Валентина-Крістіана з відривом від Миколаївської області у 25 секунд виборола золото чемпіонату. Чоловіча естафета в групі Ч-21 у складі Фечо Георгія, Касьянова Олександра і Французова Владислава посіла одинадцяте місце з 25 команд. Ветерани у складі Касьянова Руслана, Павлишина Василя, Французова Ігора – були тільки десятими по групі Ч-135.

Останній день змагань спортсмени змагалися на спринтерських дистанціях. У здобутку нашої збірної цього дня четверте місце у Фечо Георгія (Ч21А), дев’яте місце у Кертес Ксенія (Ж12), сьоме місце у Бобер Крістіни (Ж18), Французов Владислав (Ч20) та Кононов Денис (Ч-12) – 5 місце. У ветеранів кращою була Афанаскіна Жанна (Ж-45) – шосте місце.



Загалом, у загальнокомандному заліку збірна команда Закарпатської області зайняла 17 місце а ветерани 19 місце з 27 ветеранських команд. Бажаємо нашим орієнтувальникам успіхів у наступних стартах і побільше перемог!





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp