Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатське духовенство сумує

6 липня 2014 р., 09:21

Через смерть Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Володимира

 

«З глибоким сумом ми сприйняли звістку про смерть Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України.

Треба написати “із життя пішов”, але так написати не можу, адже кінця життю в Христі немає.

Він сьогодні просто відлучився від нас на певний час для зустрічі з Христом…», - такі слова про Великого Предстоятеля Української Православної Церкви висловлюють архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, духовенство, монашество та вірники Мукачівської православної єпархії.

«Він дихав повітрям життя Живої Христової Церкви. Він жив заради людей, для яких Воскрес Христос. Він мрів про мир в державі. Він був обраним Богом для того, щоб першим очолити Православну Церкву в Україні. Він був нескореним. Він – це наш батько і отець Блаженніший Володимир, Великий митрополит Української Церкви.Є люди, які народжуються в певному часі, однак своїм життям, справами, ідеями вони живуть в минулому часі. Є люди, які народжуються в певну епоху і їм уютно жити в цій епосі. Вони своїм життям декларують згоду з цим часом. Проте є категорія людей, які своїм життям випереджують час. Їхні справи, ідеї, служіння – випереджують час і епоху в якій вони живуть. Таким був наш Предстоятель Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан).

Блаженніший владика був і залишиться назавжди в пам’яті всіх нас, як видатний духовний лідер, який очолював Церкву в часи її відродження після десятиліть жорстокого гоніння.

Блаженніший ніколи не чекав когось або чогось. Він сам, своїм власним прикладом закликав до життя за заповідями Господніми, до милосердя і доброчинності, примирення та злагоди.

Воістину Він був для всіх всім, аби багатьох привести до Істини.

Його серце було фізіологічно звичайним людським, але неординарність його серця полягала в тому, що в нього могли вміситися і архієрей і священик, дитина та людина похилого віку.

Для всіх Він знаходив слова втіхи. Він безмірно любив свою Українську Землю і її народ. І цьому вчив всіх нас.

Свято віримо, що Він в благій вічності вимолить мир для України.

Простіть нас, благословіть і помоліться за нас наш рідний і дорогий Першосвятитель.

Мукачівська Православна єпархія висловлює щирі співчуття, духовенству, чернецтву та всім вірним Української Православної Церкви у зв’язку із непоправною втратою рідного Першосвятителя.

Нехай Господь дасть мир і спокій його душі. Вічна йому пам’ять», - йдеться у повідомленні на офіційному сайті Мукачівської єпархії.

Нагадаємо, у суботу, 5 липня, о 6:05 ранку на 79 році життя після тривалої хвороби відійшов до Господа Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир.

Цього ж дня гроб із тілом Предстоятеля Української Церкви було доставлено до резиденції Митрополита Київського і всієї України у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі, де Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій відслужив заупокійну літію.

Перед початком вечірнього богослужіння тіло Блаженнішого Митрополита Володимира було перенесено до Успенського собору. У соборі тіло Блаженнішого Владики перебуватиме до відспівування.

Час відспівування та місце погребіння Блаженнішого Митрополита Володимира визначить Священний Синод Української Православної Церкви. Також буде призначено дату проведення Собору єпископів Української Православної Церкви, який має обрати нового Предстоятеля УПЦ.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp