Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Порошенко попросив у США зброю для України через американських конгресменів

31 серпня 2017 р., 15:20

Україна просить збільшити асигнування на допоміжні програми українській державі в сфері безпеки

Про це президент Порошенко говорив під час зустрічі з делегацією Конгресу США.

Крім того, президент Порошенко заявив, що розраховує на допомогу в лікуванні та реабілітації українських бійців в Штатах, передає «Народна Правда» з посиланням на повідомлення прес-служби глави держави.

Порошенко подякував Конгрес за участь в захисті суверенітету і територіальної цілісності України, в тому числі за кошти на програми підтримки України в проекті бюджету США на 2018 рік.

Члени делегації на чолі з керівником підкомітету з питань зовнішньополітичної діяльності, іноземних операцій і пов’язаних програм комітету з питань асигнувань Палати представників Конгресу Гарольдом Роджерсом запевнили, що продовжать політично і фінансово підтримувати Україну в її боротьбі і реформаторських зусиллях.

Порошенко висловив надію на підтримку конгресменами зусиль України, спрямованих на офіційне визнання США Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. А також висловив солідарність з американським народом у зв’язку з ураганом «Харві», який обрушився на штат Техас.

Раніше повідомлялося, що Порошенко обговорив постачання американської зброї з головою Пентагону в Києві.

У США в цілому схвалили таке рішення, але свій остаточний вердикт має винести президент Трамп.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp