Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатка прокидається о п ’ятій ранку, аби творити красу (ВІДЕО)

29 вересня 2017 р., 10:41

Жінка не на жарт захопилася декупажем

Бухгалтер за фахом і творча в душі. Ужгородка Ольга Дудаш у свої 60 уже на пенсії, але досі працює за професією, а у вільний час займається рукодільством.

Ольга Дудаш

хендмейдер з Ужгорода

Мене питають: «Як то ти, бухгалтер, робиш декупаж»? А я кажу: «Прорвало».

Вона позитивна, креативна і непосидюча. З самого ранку береться за справу і не боїться нових завдань.

Ольга Дудаш

хендмейдер з Ужгорода

Якщо ти щось дуже хочеш, то час знайдеться. Я о 5 ранку прокидаюся (мене моя улюблена кішка Буся будить), встаю, п’ю каву і одразу починаю робити свої роботи. Я навіть раніше прокидаюся, ніж о 5 ранку. Я вже хочу подивитися, що там і як, як виглядає те, що я вчора робила, чи підсохла коробочка. І трішки вільного часу — я моментально сідаю і роблю.

Пані Ольга працює у техніці декупажу. Використовує переважно дерево і наперед обдумовує, який візерунок наклеїти. Різні коробочки, ключниці, предмети для кухні, підставки для косметики — це далеко не весь перелік робіт майстрині.

Ольга Дудаш

хендмейдер з Ужгорода

Починала я із вишивки атласними стрічками. Все вивчала з Інтернету. Ви розумієте, що в нас майстер-класів і спеціалістів нема.Матеріалів вистачає, не треба нікуди їхати. Тому я почала вивчати і воно мене захопило. А чому почала займатися декупажем? Я почала робити коробочки з вишивками. І в мене не було знань, як цю коробочку привести у гарний вигляд. І почала я читати, чим треба обробити дерево, як його оформити. І воно мені сподобалося — і я вже рік декупажу.

Ольга намагається виробляти власний авторський стиль і переконує: це значно цікавіше, ніж використовувати готові ідеї.

Ольга Дудаш

хендмейдер з Ужгорода

Сидиш і починаєш думати. Не завжди зразу складується картинка. Листаю роботи в Інтернеті. Маю велику папку з роботами декупаж. Плагіт виготовляти теж нецікаво. Мені приємно, що вже є якийсь стиль, за яким можна мої роботи побачити і дізнатися, що це я робила. Це основне.

Майстриня не втомлюється працювати і має цілу колекцію картин, подушок а також нейнеобхідніших для господині речей на кухні: серветок, дощечок, підносів та підставок для кави або чаю.

Ольга Дудаш

хендмейдер з Ужгорода

У мене серветок, напевно, 300 штук. Я як хом’як. Там побачу, там купляю. А ви знаєте, мало тих 300 серветок. Сідаю в Інтернет. Чоловік мені допомагає (він робить у фотошопі), роблю розмір, роздруковую на фотобумазі. І є такий метод вживлення малюнку.

Пані Ольга використовує у своїх роботах різні мотиви і щоразу шукає нове натхнення. На замовлення виготовляє рідко, але не виключає такої можливості. Зазвичай, над одним виробом працює кілька днів.

Понад 300 картин, 30 подушок і майже 100 декупажних робіт — такий наразі творчий доробок ужгородки. Вдома вона їх продає без націнки, адже переконує: у крамницях на її вироби ставлять додаткових 100-180% з вартості і людям невигідно купувати. Але пані Ольга крокує в ногу з часом, тому знайшла вихід із ситуації.

Ольга Дудаш

хендмейдер з Ужгорода

Я дуже радо ділюся. Я так радію, коли мені лайкають. У мене була одна картина вишивками, я отримала 4, 5 тисячі лайків на ту картину. Можете собі уявити? І поширювали. Ну як то приємно. Значить ти розумієш, що ти робиш те, що людям подобається.

Такою сучасною, емоційною та драйвовою є пані Ольга завдяки тому, що займається улюбленою справою. А свій вік — 60 років — жінка-бухгалтер сприймає тільки як число і додаткову можливість навчитися чомусь новому.

Ольга Дудаш

хендмейдер з Ужгорода

Що таке вік? Це цифра. От у нас звикли казати: «Я вже стара. Мені треба темне щось одіти, бо мені інше не можна, бо то некрасиво». А я вважаю так. Якщо ти маєш чим зайнятися, якщо ти активна, то це добре. У мене ноги болять, то я на велосипеді катаюся, я ходжу в басейн плавати. Кожного дня я роблю собі програму. Іду в місто. У мене подруги ще працюють. Ми йдемо на каву. Я мушу з кимось поговорити, поділитися думками. Людина, якщо вона хоче, вона знаходить час, можливості. Головне — не думати, що мені вже пізно і я не зможу. Ви знаєте, я починаю малювати.

У житті пані Ольги завжди з’являється щось нове, однак це вже зовсім інша історія. А секрет молодості залишається один: усе залежить від вас, ваших думок і як ви зможете налаштувати себе на успіх.

Деталі - у сюжеті Ужінформ:



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp