Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські надзвичайники намотали 6 тисяч кругів з початку року

11 липня 2014 р., 16:32

Саме стільки разів закарпатці звертались за допомогою до працівників МНС.

В Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбулася виїзна підсумкова нарада за результатами оперативно-службової діяльності за перше півріччя 2014 року під головуванням начальника УДСНС в області Мирослава Щербея. У нараді, яка проходила 11 липня в приміщенні Мукачівської райдержадміністрації, також взяли участь: голова Мукачівської РДА Василь Пашкуляк та голова Мукачівської райради Іван Михайло. 

Розпочинаючи нараду, очільник обласного рятувального відомства Мирослав Щербей зазначив, що пріоритетними завданнями служби є готовність до дій за призначенням в умовах надзвичайних ситуацій, а також виконання комплексу заходів, спрямованих на недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, випадків загибелі людей на них. Це, насамперед, профілактика загибелі людей на водних об’єктах області, під час пожеж, при виявленні вибухонебезпечних предметів, посилення протипожежного захисту місць збирання, переробки та зберігання нового врожаю, недопущення пожеж в лісових масивах.

 Так‚ упродовж минулого півріччя в краї зареєстровано одну надзвичайну ситуації (проти чотирьох за аналогічний період минулого року) та 167 некласифікованих надзвичайних подій (проти 239 у 2013 році). На території області виникали: отруєння людей (2 випадки)‚ утворення заторів льоду та сміття на річках‚ утоплення людей (16 осіб)‚ буревії, сильні зливи та інше. 

Підрозділи оперативно-рятувальної служби області здійснили 6003 виїзди, з яких: 806 - на гасіння пожеж, 137 - на ліквідацію аварій, катастроф та стихійних лих, 21 - на ліквідацію наслідків дорожньо-транспортних пригод, 58 виїздів - на вилучення та знешкодження понад тисячу вибухонебезпечних предметів, 10 - на проведення демеркуризації ртуті, 50 - пошук та рятування 69 туристів у горах. 

Порівняно з першим півріччям минулого року спостерігалася тенденція щодо збільшення кількості пожеж (з 794 випадки у 2013 році до 539 у 2014). На пожежах загинуло – 9 осіб (проти 19 за минулий рік), травмовано – 8 осіб (проти 12 у 2013). Також за шість місяців, що минуло, було врятовано 50 людей. Економічні втрати від пожеж перевищили 23 млн. грн. 

Найчастіше від вогню потерпає житловий сектор, де зафіксовано 86% пожеж, а основними причинами пожеж залишаються: необережне поводження з вогнем (522 пожежі) та порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок (210 випадків).
У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp