Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Призерка "Срібного Мольберту" виставилася в Ужгороді (ФОТО)

15 лютого 2018 р., 10:00

Втіха для любителів мистецтва

Перші проби – і перші успіхи: ми продовжуємо слідкувати за творчими досягненнями талановитих юнаків і дівчат, які справді стали нам рідними завдяки «Срібному мольберту». І зараз щиро ділимося новою приємною звісткою: 9 лютого 2018 року у виставковій залі кафедри образотворчого мистецтва Архітектурно-художнього інституту Одеської державної академії будівництва та архітектури відкрилася персональна виставка учасниці ІІ та ІІІ конкурсу з живопису «Срібний мольберт» Євгенії Божко.

«Годы в академии» – це перша персональна виставка молодої художниці. До цього дівчина уже брала участь в обласних та всеукраїнських колективних експозиціях. Молода художниця є членом молодіжного об’єднання Одеської обласної організації Національної спілки художників України.

Складається експозиція майже із 60 творів – здебільшого це олійний живопис, серед якого навіть дипломна робота Євгенії, а також навчальні малюнки і роботи, виконані олівцем та м’якими матеріалами. Оку глядача відкриваються жанрові композиції, натюрморти, пейзажі, портрети та етюди – їх дівчина виконала за роки свого навчання в академії.

Кураторами виставки стали викладач дівчини Володимир Сакалюк та завідуюча кафедрою образотворчого мистецтва Архітектурно-художнього інституту Джавида Герасимова.

Молода художниця захоплено розповідає: «Я маю велику любов до того, чим займаюся, – до мистецтва! У роботі для мене дуже важлива самовіддача, адже лише так художник має задоволення і отримує натхнення від своєї справи».

Євгенія з теплом пригадує і «Срібний мольберт», який дав надзвичайний заряд натхнення та енергії. «Дуже важливу роль у моїй творчості та навчанні відіграв студентський конкурс з живопису «Срібний мольберт», адже після нього на мої роботи люди стали звертати більше уваги, подивилися на них по-іншому», – ділиться талановита дівчина.

Триватиме виставка молодої художниці під назвою «Годы в академии» близько місяця, тож оглянути її ще мають час усі охочі. Ми ж, зі свого боку, щиро раді, що Євгенія творить, розвивається, будує прекрасні плани!

Культурно-мистецька фундація Brovdi Art

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp