Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"ЄС залишається непорушним": у Євросоюзі зробили офіційну заяву щодо "виборів" у Криму

20 березня 2018 р., 12:42

Спостерігачі від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ не здійснювали жодного моніторингу на нелегально анексованих територіях

Євросоюз не визнає проведених Росією президентських виборів на території Кримського півострова. Про це йдеться у поширеній у понеділок заяві Європейської служби зовнішньої діяльності, повідомляє "Укрінформ".

"Євросоюз не визнає нелегальної анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією і тому не визнає проведення виборів на Кримському півострові", – наголосили в ЄС.

Відомо, що спостерігачі від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, включаючи представників від країн-членів ЄС, не здійснювали жодного моніторингу на нелегально анексованих територіях.

У Європейській службі зовнішньої діяльності запевнили: "ЄС залишається непорушним у підтримці територіальної цілісності та суверенітету України".

При цьому Євросоюз, беручи до уваги попередні оцінки міжнародно визнаної спостережної місії ОБСЄ, наголосив, що президентські вибори в РФ пройшли під повним правовим і політичним контролем та триваючим тиском на опонентів.

Спостережна місія ОБСЄ також зафіксувала обмеження свободи зібрань, об’єднань та висловлювань, а також порушення у процесі реєстрації кандидатів. Це обмежувало їхню політичну діяльність. "Ми очікуємо, що Росія виправить ці порушення і недоліки, які не відповідають зобов’язанням РФ перед ОБСЄ та іншим міжнародним зобов’язанням", – підкреслили в ЄС.

Як повідомляв 5.UA, в неділю, 18 березня 2018 року, в РФ відбулися вибори президента, на яких Володимир Путін отримав, за даними російської ЦВК, понад 76% голосів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp