Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хто шкодить закарпатським лісам?

2 серпня 2014 р., 14:01

У краї незаконно знищують ліс.

Роками на Закарпатті рубають ліс всі кому не лінь. Під виглядом санітарних рубок, часто вирубають здоровий ліс і продають на пилорами. Ліси навколо Мукачева поблизу сіл Форнош та Шенборн зацікавили народну раду і та викликала екологів проінспектувати лісосмугу.

Хіба сліпий не помітить, що ліси Закарпаття за останні роки значно порідшали. Стосується це і лісу поряд із Шипкою. У кварталі 76, виділ 4 на початку року Ужгородське лісництво розпочало вибіркову санітарну рубку на площі 33 гектари. Та представники народної ради переконують що з ділянки вилучають винятково товарну продукцію, а дійсно хворі дерева та сухостій залишаються. 

Проінспектувати санітарну рубку, а також все заактувати, запросили екологічну інспекцію, до якої купа претензій. Трохи посперечавшись, дійшли компромісу. Екологи кажуть: контролюють цю ділянку ретельно. І цього разу акт обстеження разом з іншими матеріалами потраплять до управління по боротьбі з економічними злочинами, але як каже сам екологічний інспектор, такі справи можуть розглядатис роками. Коли вже стовбур вивезли, за пеньком визначити, чи підлягало дерево вирубці чи ні, майже неможливо. Крім екологічної інспекції, народна рада звернулась і до генеральної прокуратури з проханням перевірити діяльність лісових господарств та кількох посадовців, які можуть бути задіяні в оборудках з незаконних вирубок лісу.
"М-Студіо"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp