Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Росія блокує розширення місії ОБСЄ на Донбасі - Волкер

13 серпня 2018 р., 11:40

Волкер зазначив, що якби Росія хотіла миру для України, то співпрацювала б з міжнародною спільнотою щодо контролю за кордоном

Спеціальний представник Державного департаменту США в справах України Курт Волкер повідомив, що Росія не допускає місію ОБСЄ до неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону на Донбасі. Про це він заявив у Twitter у неділю, 12 серпня.

"Росія послідовно блокує розширення місії ОБСЄ на кордоні, а підконтрольні їй сили заважають СMM надійно стежити за кордоном, оскільки вона надсилає до України війська, зброю та матеріали. При цьому вона стверджує, що це "внутрішній" конфлікт і наводить лицемірні аргументи щодо Мінських угод", - написав Волкер.

Він також додав, що Росія використовує неконтрольований кордон для підтримки конфлікту. Волкер зазначив, що якби вона хотіла миру для України, то продемонструвала б добру волю до цього шляхом співпраці з міжнародною спільнотою щодо контролю за кордоном.

Нагадаємо, 6 серпня українська сторона СЦКК заявила, що збройні формування Російської Федерації на Донбасі перешкоджають діяльності Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ.

20 червня Державний департамент Сполучених Штатів Америки закликав Росію припинити утиски Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

14 червня, на сході від Маріуполя чоловік у військовому одязі двічі вистрілив у повітря в напрямку патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

14 червня в окупованому Донецьку невідомий чоловік у військовому одязі кинув молоток в спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp