Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нафтогаз "додав" до боргу Газпрому $400 мільйонів

6 листопада 2018 р., 08:12

Позовні вимоги від Нафтогазу за однією з арбітражних справ перевищили 12 мільярдів доларів.

За чотири місяці претензії Нафтогазу України до російського Газпрому за новими позовами в Стокгольмському арбітражі збільшилися з $11,6 млрд до понад $12 млрд. Про це в понеділок, 5 листопада, повідомив головний виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко у Facebook.

"Наші позовні вимоги вже перевищують $12 млрд. Можливо, ми виграємо не всі, але якщо не буде зради в Україні, ми виграємо значні суми", - написав він.Вітренко зазначив, що раніше майже ніхто, включаючи рейтингові агентства, не вірив у виграш НАК перших судових розглядів з Газпромом, але компанія змогла домогтися позитивного для себе результату."Якщо не буде зради в Україні, ми виграємо й зараз. Ми стягнемо з Газпрому всі гроші за минулим рішенням арбітражу. Ми вже стягнули $2,1 млрд у вигляді газу і $18 млн грошима. Решту - $2,6 млрд - ми теж стягнемо", - додав він.Раніше в Нафтогазі повідомляли, що НАК два місяці поспіль стягує з Газпрому по 9 мільйонів доларів переплат за транзит газу в рахунок погашення пені, яка нараховується на заборгованість російської компанії відповідно до арбітражного рішення за транзитним контрактом.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp