Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Морський договір з РФ не вичерпав себе - МЗС

5 грудня 2018 р., 18:44

Україна розглядає можливість розірвання Договору з РФ по Азовському морю.

Питання про денонсацію Договору про Азовське море знаходиться на розгляді, але він буде ще потрібен у судових позовах, заявили в МЗС України.

МЗС України розглядає можливість денонсації Договору з РФ по Азовському морю, підписаному у 2003 році, але документ ще не вичерпав себе в позовах проти Росії в міжнародних судах. Про це в середу, 5 грудня, заявив заступник глави МЗС Василь Боднар, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що на цей момент триває подання документів до міжнародних судів і узгоджуються процесуальні нюанси.

"Для нас важливо продовжити процес виходу з договорів, які для нас неважливі. Але Договір 2003 року зараз не вичерпав повністю свій потенціал. Якщо в односторонньому порядку денонсуємо Договір, це не означає, що денонсацію визнає російська сторона. Як було з договорами про розміщення Чорноморського флоту. Російська сторона відмовилася від них. А ми вважаємо їх діючими", - додав він.


Нагадаємо, 25 листопада біля Керченського мосту спецназ РФ захопив три українських кораблі. В результаті було поранено шістьох українських військовослужбовців.


Росія називає дії України в районі Керченської протоки "провокаційними". МЗС РФ вручило ноту протесту тимчасовому повіреному в справах України.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp