Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

5 районів Закарпаття не мають нормального доступу до телемовлення

13 серпня 2014 р., 21:00

Стан покриття телевізійним сигналом населених пунктів гірської частини області, зокрема, Воловеччини, Перечинщини, Міжгірщини, Рахівщини та Тячівщини - недостатній.

Шляхи подолання недостатнього покриття телерадіосигналами національних мовників, особливо у гірських населених пунктах Закарпаття, обговорили учасники наради під керівництвом в.о. голови ОДА Андрія Сербайла. Також йшлося про важливість доступу краян до вітчизняних телеканалів як складової інформаційної безпеки.

У ході наради зазначалося, що на сьогодні стан покриття телевізійним сигналом населених пунктів гірської частини області, зокрема, Воловеччини, Перечинщини, Міжгірщини, Рахівщини та Тячівщини - недостатній. Зауважувалося, що встановлені у краї наземні 80 телевізійних веж з передавачами не спроможні на 100% технічно забезпечити покриття. Для цього потрібно провести планові організаційно-технічні заходи з оптимізації обладнання. 

Як зазначив представник Нацради з питань ТБ та радіомовлення Іван Кузьма, потрібно збільшити кількість передавачів, щоб люди мали можливість бачити цифрові телеканали навіть у гірських районах. Присутній на нараді директор Закарпатської філії Концерну РРТ Віктор Гиріч розповів, що в області поставлено 6 передавачів, кожен з яких має можливість транслювати 32 програми. Але цього недостатньо. Для того, аби забезпечити майже 80% покриття області, потрібно встановити додатково ще 16 передавачів. 

Також зазначалося, що широке запровадження та розширення зони покриття цифрового телебачення, надало б можливість вивільнити частоти та поширити мовлення українських телеканалів, у тому числі і на гірські райони. Підсумовуючи обговорення, Андрій Сербайло підтримав необхідність підготовки звернення до Нацради, в якому аргументувати пропозиції щодо забезпечення якісного покриття Закарпаття телерадіоефіром. 
Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp