Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті привернуть увагу до серйозної недуги

31 січня 2019 р., 14:30

1 лютого, о 8.50 в конференц-залі Закарпатського обласного клінічного онкологічного диспансеру (ЗОКОД) відбудеться брифінг з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку.

Учасники брифінгу:

Олександр ЧЕМЕТ – заступник головного лікаря з медичної частини ЗОКОД

Денис ФЕДОРОВ – фахівець з пухлин голови та шиї ЗОКОД

Дмитро ЦИГИКА – завідувач абдомінального відділення ЗОКОД

Довідково:

9,6 мільйонів людей щороку помирає від раку. Ця хвороба забирає більше життів ніж ВІЧ / СНІД, малярія і туберкульоз разом. До 2030 року експерти прогнозують зростання смертності від раку до 13 мільйонів.

Міжнародний союз контролю над раком (UICC) оголосив, що 4 лютого 2019 року, у Всесвітній день боротьби проти раку, стартує трирічна кампанія «Я є, і я буду» - «I Am And I Will». Це заклик до негайної дії суспільства у боротьбі з раком , з метою впливу на майбутнє. Адже понад третину випадків раку можна попередити. Ще одну третину - можна вилікувати,якщо виявити хворобу на ранніх стадіях.

В Закарпатті у 2018 році зареєстровано 3 227 випадків злоякісних новоутворень. Майже кожен четвертий випадок – у занедбаній ІV стадії захворювання. Загалом на обліку в обласному онкодиспансері перебуває 22 368 пацієнтів.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp