Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У США заборонили співпрацю з РФ при космічних пусках

30 травня 2019 р., 23:21

США відмовляться від послуг Росії із запуску супутників

Пентагон включив Росію в список країн, щодо яких уже діяла аналогічна заборона в космічній галузі.

Міністерство оборони США в четвер, 30 травня, оголосило заборону на користування послугами Росії для комерційних запусків американських супутників. Згідно з документом у Федеральному реєстрі, заборона набуде чинності з 2023 року.

"У категорію держав, які підпадають, також включена Росія", - йдеться в документі.

У ньому уточнюється, що адміністрація США таким чином включила Росію в список країн, щодо яких уже діяла аналогічна заборона: мова йде про Китай, КНДР, Іран, Судан і Сирію.

У документі зазначається, що "нові обмеження вводяться щодо супутників і засобів виведення на орбіту для надання послуг супутникового зв'язку".

Також пояснюється, що Пентагон забороняє контракти з іноземними державами на проведення комерційного супутникового обслуговування, оскільки подібні угоди "створили б неприйнятний ризик у сфері кібербезпеки" для США.

Раніше повідомлялося, що через появу конкурентів по доставці людей на Міжнародну космічну станцію Роскосмос втрачатиме щороку близько півмільярда доларів. Цей контракт США з РФ закінчується в лютому 2020 року.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp