Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Владика Хустський і Виноградівський Марк став першим в історії митрополитом на Закарпатській православній кафедрі

29 серпня 2014 р., 17:41

Про це повідомив Юрій Данилець, доцент історичного факультету УжНУ, який спеціалізується на історії Православної церкви Закарпаття.

Архієпископ Хустський і Виноградівський Марк був возведений у сан митрополита 28 серпня, у день свята Успіння Пресвятої Владичиці нашої Богородиці та Приснодіви Марії, під час святкування у Києво-Печерській Лаврі.

Як повідомив Юрій Данилець на своїй сторінці у Фейсбук, Архієпископ Хустський і Виноградівський Марк - це перший в історії Закарпаття митрополит на Закарпатській православній кафедрі.

У коментарі "Часу Закарпаття" Юрій Данилець уточнив: "До Марка закарпатськими кафедрами керували архієреї в сані єпископів та архієпископів. Якщо говорити про закарпатців-митрополитів взагалі, то Марк -- четвертий".

Вчора разом із нашим земляком у сан митрополита були возведені також архієпископи: Луганський і Алчевський Митрофан, Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Рівненський і Острозький Варфоломій, Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: [email protected]
Розробка сайту: Victor Papp