Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В ОДА під час «круглого столу» обговорили проблемні питання суспільного мовлення

30 січня 2020 р., 12:50

Те, що важливо

29 січня в облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Про роботу ПАТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція» в інформаційному просторі Закарпаття і Карпатському Єврорегіоні: стан і перспективи розвитку»
У заході взяли участь Ольга Травіна – заступник голови ОДА, Петро Грицик – заступник голови обласної ради, Михайло Греньо – голова громадської ради при ОДА, члени громадської ради при ОДА, представники профспілкових організацій, працівники ПАТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція».
На початку засідання Наталія Товтин – голова обласної профспілки працівників культури, проінформувала учасників «кругового столу» про те, що у ПАТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція» відбувається реорганізація штатного розкладу, яка, на її думку, фактично руйнує суспільне мовлення. Зокрема, щодо забезпечення національної інформаційної безпеки і права доступу до достовірної інформації в регіоні, який межує з чотирма країнами Євросоюзу. Також зазначила, що особливістю роботи закарпатського телебачення є те, що його дивляться також мешканці сусідніх країн. За її словами, ціна умовної хвилини мовлення, що створюється регіональною телестудією, в рази нижча проти каналу UA чи УР-1.
Вона також повідомила учасників, що профспілка працівників культури разом із членами громадської ради розробила проєкт звернення із цих питань до Президента України, Прем’єр-міністра України, голови Верховної Ради України, Голови комітету інформаційної політики Верховної Ради України, запропонувавши обговорити документ у ході «круглого столу» .
Активну участь у дискусії взяли Ростислава Джумурат та Олена Адамчук-Тюшко – працівники ПАТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція», члени громадської ради при ОДА, представники влади в області, які висловили слушні зауваження та пропозиції.
На завершення вирішено винести текст звернення на широке обговорення для подальшого його доопрацювання.
Прес-служба ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp