Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті на кір захворіли 49 учнів однієї школи

11 лютого 2020 р., 18:30

На Закарпатті зареєстрували нових спалах кору.

Станом на вечір 16 травня у 49-ти учнів загальноосвітньої школи с.Чорна Тиса Рахівського району лікарі діагностували цю небезпечну хворобу. Про це Радіо Свобода повідомила Вікторія Тимчик, завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України.

«За формою перебігу переважають легкі та середні форми захворювання. Двоє хворих учнів госпіталізовані до інфекційного відділення Рахівської РЛ», – коментує Вікторія Тимчик – Питання стану епідемічної ситуації з кору заплановано розглянути на засіданні комісії ТЕБ та НС при Рахівській РДА».

Як повідомляють у Департаменти охорони здоров’я Закарпатської ОДА, із 36-ти дітей, у яких кір діагностували станом на 15 травня, четверо нещеплених. Решта – неповністю. Хворіти діти почали з кінця минулого тижня. Переважно це учні 2-их та 6-их класів. З початку цього року у селі Чорна Тиса завхоріло на кір 57 дітей.

В Закарпатській області з початку 2018 року зареєстровано 2 238 випадків кору, показник захворюваності становить 177,8 на 100 тисяч населення, в т.ч. 1 807 випадків у дітей віком до 17 років.








Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp