Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Михайло Рівіс: Члени Координаційної ради вважають за необхідне активізувати роз’яснювальну роботу серед краян, що прибули із-за закордону

30 березня 2020 р., 18:50

Це допоможе вберегти здоров’я сотень співгромадян

Як уже зазначалося, на засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Закарпатської обласної ради 28 березня 2020 року в режимі онлайн йшлося про дотримання в області вимог карантинного режиму при надзвичайній ситуації у зв’язку із загрозою поширення СOVID-19.

Голова Координаційної ради з питань місцевого самоврядування Михайло Рівіс, інформуючи про ситуацію із дотримання вимог карантинного режиму при надзвичайній ситуації у зв’язку із загрозою поширення СOVID-19, особливо через потік закарпатців, що повернулися з країн Євросоюзу упродовж останніх діб, враховуючи найбільш дієвий спосіб у цій складній боротьбі з невидимим ворогом – максимальне обмеження контактів, звернувся до членів Координаційної ради з проханням діяти при надзвичайній ситуації нестандартно та відповідально в інтересах громад.

Тож, враховуючи пропозиції, висловлені учасниками онлайн-засідання, члени Координаційної ради вирішили рекомендувати керівникам органів місцевого самоврядування області низку чітких завдань. Серед них – необхідність оптимізувати роботу разом із місцевою громадою та взяти на особистий контроль тих жителів громади, міста, села, селища, які прибули з-за меж України до 27.03.2020, а також організувати передачу відомостей про них у районні штаби із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації з поширення коронавірусу для вжиття комплексу необхідних заходів із неухильного дотримання ними вимог режиму самоізоляції чи обсервації. Слід посилити взаємодію відповідальних осіб на всіх рівнях, активізувати роз’яснювальну роботу серед краян такої категорії з метою усвідомлення ними складних ризиків, що допоможе вберегти здоров’я сотень співгромадян; доводити до населення різноманітними засобами комунікації переваги самоізоляції, як найефективнішого і найдоступнішого способу убезпечити себе та своїх рідних від інфікування.

Також вирішено звернутися до жителів громад із закликом: в умовах надзвичайної ситуації та продовження карантину – залишатися вдома та при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково телефонувати медичним працівникам.

Разом із цим, рекомендовано обласній державній адміністрації в межах компетенції із залученням правоохоронних структур та відповідальних служб з протидії СOVID-19 здійснювати жорсткий контроль за дотриманням у кожному населеному пункті Закарпатської області карантинних заходів надзвичайної ситуації.

Зазначені напрацювання Координаційної ради доведено до неухильного виконання усіх відповідальних осіб.


Прес-служба облради

Схожі новини

Михайло Рівіс підвів підсумки 2018-го та наголосив на пріорітетах у 2019 році
Михайло Рівіс провів засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування в режимі онлайн
Мораво-Сілезький край та Закарпаття домовилися про співпрацю (ФОТО)
Михайло Рівіс закликав усі служби повернутися до виконання Тимчасової схеми організації дорожнього руху на ділянці автодороги до КПП «Дяково»
Михайло Рівіс: На Закарпатті конструктивно та виважено обговорюються важливі питання життєзабезпечення краю та визначаються оптимальні шляхи їх вирішення
Михайло Рівіс скликає позачергову сесію обласної ради
Михайло Рівіс: На території Закарпатської області також уводяться обмежувальні заходи
На Закарпатті проводитиметься інформаційна патріотична кампанія
Рівіс доручив робочій групі з питань будівництва об’їзної дороги навколо Берегова вирішити всі земельні проблеми до літа
Хуст сумує: В останню путь провели Героя України (ФОТО)

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp