Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Керецьківській ОТГ вирішують, як ефективно управляти освітою в громаді

22 травня 2020 р., 17:12

В Керецьківській ОТГ вивчають питання управління шкільною освітою після того, як школи перейдуть з балансу РДА до відділу освіти громади.


Вчора, освітяни та громадські активісти громади консультувалися з питань освіти із Павлом Рябоконем, радником з питань децентралізації ті місцевого самоврядування Закарпатського РО Програми «U-LEAD з Європою».

Зокрема, представників Керецьківської громади цікавили нюанси формування освітньої мережі, створення опорної школи, міністерські програми та інші урядові ініціативи, спрямовані на покращення якості освіти.

«Стосовно створення опорної школи, ми обговорили вимоги, які треба виконати для її відкриття. Мова, зокрема, про організацію підвезення дітей до школи, наявність обладнаних кабінетів для учнів 10-12 класів, а також пониження статусу школи у Березниках, – каже Павло Рябоконь. – Останнє, на мою думку, робити недоцільно, оскільки в Березниках велика школа, в якій навчаються 350 дітей. Також проаналізували всю освітню мережу у конфігурації з двох сіл, які наразі входять до ОТГ, та з селами Кушниця та Лисичево, які мають увійти до складу Керецьківської ОТГ згідно з Перспективним планом Закарпатської області».

Крім того, спеціалісти Регіонального офісу розрахували розмір освітньої субвенції, на яку може розраховувати громада. Вийшло 19 мільйонів на рік для функціонування двох освітніх закладів. Це доволі значна сума, тому цілком ймовірно, що з неї навіть залишатиметься залишок, який можна буде використати для придбання шкільних автобусів, обладнання для кабінетів або для інших потреб навчальних закладів.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp