Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті СБУ заблокувала схему збуту контрафактного пального на сотні мільйонів гривень

5 лютого 2021 р., 12:30

Служба безпеки України заблокувала на Закарпатті масштабну протиправну схему збуту низькоякісного контрафактного пального на сотні мільйонів гривень.

За даними досудового слідства, нелегальну оборудку організували мешканці з кількох областей. Вони реалізовували нафтопродукти через низку фірм, які мали ліцензію на торгівлю підакцизними товарами. Загалом у схемі було задіяно 13 комерційних структур, у тому числі з ознаками фіктивності.
Низькоякісне пальне зловмисники постачали до мережі нелегальних автозаправних станцій на Закарпатті та продавали в обхід податкового законодавства.
Ділки переводили кошти на офшорні рахунки через конвертаційні центри. За попередніми даними, лише у 2019-2020 роках фігуранти «відмили» 130 мільйонів гривень. Точна сума завданих державі збитків, зокрема й через незаконне відшкодування ПДВ, наразі встановлюється.
Правоохоронці провели низку обшуків за місцями продажу пального та проживання зловмисників. Під час слідчих дій вилучено бухгалтерську документацію та інші докази протиправних оборудок.
У межах кримінального провадження одній з фігуранток повідомлено про підозру, щодо інших тривають процесуальні дії.
Заходи із викриття проводилися спільно з детективами ГУ Нацполіції у Закарпатській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Пресслужба УСБУ в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp