Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті триває реалізація Всеукраїнського проєкту «Волонтер БПД»

8 квітня 2021 р., 17:46

Метою проєкту є залучення до співпраці активістів та небайдужих громадян, які хочуть допомагати краянам дізнаватися більше про їхні права, підвищуючи їх правову свідомість, культуру та обізнаність.

Наразі бажання долучитися до проєкту виявили 15 мешканців краю, шестеро з яких уже пройшли дистанційний курс навчання основам волонтерської діяльності та отримали відповідні сертифікати.

8 квітня директор Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Василь Попадинець та керівник Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Михайло Давиденко провели співбесіду в онлайн та офлайн режимі з кандидатами у волонтери, які надіслали сертифікати про проходження навчання на адресу центрів.

Якою є мотивація майбутніх волонтерів, як вони уявляють свою діяльність у системі, наскільки вони комунікабельні та чи готові до спілкування з різними категоріями громадян, а також що очікують від участі у проєкті – про все це йшлося упродовж співбесіди.

Як виявилось під час спілкування, більшість із потенційних волонтерів знайомі із діяльністю системи безоплатної правової допомоги, частина має юридичну освіту, дехто - досвід волонтерської діяльності, зокрема й щодо захисту прав вразливих категорій населення.

За результатами проходження співбесіди буде укладено договори з кандидатами про залучення їх до волонтерської діяльності за наступними напрямами: участь у підвищенні правової свідомості, культури та обізнаності населення (правопросвітництво), зокрема участь у заходах з інформування громадян про право на БПД та порядок його реалізації; участь в забезпеченні доступу до безоплатної первинної та вторинної правової допомоги: сприяння у розміщенні інформації, здійснення перенаправлення, комунікація з ОТГ, органами місцевого самоврядування; сприяння взаємодії центрів з партнерськими організаціями тощо.

До речі, набір волонтерів системи БПД ще триває. Кожен бажаючий може долучитися до проєкту.

Для цього вам необхідно:

1. Заповнити анкету: https://cutt.ly/hlq3RxH;

2. Пройти дистанційний курс «Основи волонтерської діяльності» та отримати електронний сертифікат: http://academy.legalaid.gov.ua;

3. Пройти співбесіду з представником центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД).

Якщо співбесіда пройде успішно, центр з надання БВПД укладе з волонтером письмовий договір та видасть посвідчення волонтера.

Детальніше про проєкт «Волонтер БПД» можна дізнатися:

· на сайті системи надання безоплатної правової допомоги за посиланням: https://cutt.ly/vlzStFE;
· або у найближчому центрі з надання БВПД. Знайти найближчий можна на мапі або у переліку центрів.

Пишіть нам в приватні повідомлення на сторінці чи на пошту: office.zakarpattya@legalaid.uz.ua; Телефонуйте: 0312 643 250;

Або приходьте спілкуватися в Регіональний центр з надання БВПД у Закарпатській області за адресою: м.Ужгород, вул. Загорська, 51 (ІІ поверх).



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp