Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ТОП-5 літніх смаколиків у краї

3 липня 2019 р., 16:30

Ви любите смачно поїсти? Тоді тримайте курс на Закарпаття!

Колорит Закарпатської кухні вражає навіть обізнаних гурманів. Тут все особливе: природа, культура, мова і, звичайно, кухня.

Візитівкою закарпатської кухні є бограч. М’ясний гуляш – «Бограч по-закарпатськи», одна з найпоширеніших і улюблених страв Закарпатської народної кухні.”Їжу вівчарів” традиційно готують на відкритому вогні в спеціальному казанку. Рецепт Бограча по-закарпатськи має чимало варіантів, приготування, але в кожному рецепті бограча, обов’язковим інгредієнтом є угорська паприка, яка надає страві пікантний смак.Гуляш Бограч – пряна гаряча їжа з вогню одночасно і перша і друга страва.

Підбивані лопатки. Вважаєте, що лопатки – це щось з м’ясних викрутасів? Ой, як помиляєтесь. Лопатки – це спаржева квасоля. До складу традиційного запашного супу, окрім лопаток, входять копчені ребра, картопля, улюблена закарпатцями паприка та інші приправи. А підбивані вони тому, що підбиваються сметаною, кислим молоком або кефіром. Лопатки – народна закарпатська страва, і майже кожна господиня готує її по-своєму. Тому не існує лопаток схожих між собою, кожний окремий суп особливий. Головні інгредієнти цієї страви – зелена квасоля (власне лопатки), і яка-небудь кисломолочна основа. Така страва смакує навіть холодною.

Лечо – страва угорської кухні, яка популярна в кулінарії Закарпаття. В основу рецепта входить болгарський перець, помідори і цибуля.У літньо-осінній період, коли на ринках багато овочів, лечо – найпопулярніша страва у спеку.

Вареники з вишнею – одна з найсмачніших літніх страв, приготувати яке зовсім нескладно і по силі кожній господині. Влітку ми з задоволенням балуємо себе і своїх близьких варениками з вишнями. Несмачними вони просто не можуть бути! Запах цієї літньої ягоди, її соковитість, кислинка і яскравий колір перетворюють в шедевр улюблене блюдо навіть з самого простого тіста для вареників на воді або кефірі.

Баники – це традиційна закарпатська випічка, рулети з дріжджового тіста з різними начинками: маковою, яблучною, сирною чигоріховою.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: [email protected]
Розробка сайту: Victor Papp