Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Активісти облаштовуються в ОДА, а СБУ “піджимає хвости”(ФОТО)

19 лютого 2014 р., 16:11

Сьогодні Ужгород перетворився на революційний центр краю. Зранку о 10:00 на площі Театральній розпочався мітинг, де жителі міста висловили своє невдоволення подіями у Києві. Мітингувальники вирішили діяти і попрямували на площу Народну до будівлі обласної

Незадовго до того  працівників установи відпустили з роботи, а правоохоронці забарикадувалися всередині. Слід зазначити, що сьогоднішні події біля облдержадміністрації розгорталися не за стандартним сценарієм: мітингувальники були налаштовані на радикальні дії і переговорів вони не збирались проводити, одразу перейшли до дій. Барикади із дощок не втримали натиску активістів, декілька хвилин і останні вже були в будівлі. Під час штурму використовували все, що під руки попадало, але деякі активісти явно заздалегідь підготувались до захоплення і прихопили із собою піротехніку та молотки.
Прорвавши “дерев’яну” оборону, активісти порозмовляли з правоохоронцями і ті покинули будівлю через “живий” ланцюг. Закарпатська ОДА – у руках мітингувальників. Мітингувальники “прогулялись” кабінетами очільника та його заступників, зробили фото на згадку у кріслах чиновників, а потім забарикадували їх.

Приємно, що активісти не забули про те, що будівля є громадською власністю і, допоки хлопці зводили барикади, дівчата прибирали наслідки штурму.

{g}

Частина активістів залишилась у будівлі ОДА, решта вирушили до УМВС України в Закарпатській області. Міліцію штурмувати не стали, але вимагали спілкування з начальником.  Василь Варцаба вийшов до активістів і запевнив, що силового розгону на Закарпатті не буде, і нагадав, що наш “Беркут” залишається вдома.

Наразі в Ужгороді все спокійно. Мітингувальники облаштовуються в захопленій адмінбудівлі, а  у закарпатському СБУ тим часом “піджимають хвости” – у дворі установи було зафіксовано, як спалюють якісь документи. Що саме горить – поки що невідомо.

Час Закарпаття


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp