Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті вчасно запрацювали сільські та селищні ТВК, у 5 районних комісіях ще не всі члени склали присяг

31 серпня 2020 р., 20:48

На Закарпатті 6 районних територіальних виборчих комісій утворили 53 селищні та сільські ТВК, які забезпечуватимуть організацію виборів у відповідних селищних та сільських громадах.

За інформацією спостерігачів ОПОРИ, станом на ранок 28 серпня усі утворені територіальні виборчі комісії вчасно запрацювали. Разом з тим зафіксовано, що у деяких районних ТВК області досі не всі призначені члени склали присягу та, відповідно, не приступили до виконання обов’язків.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ із посиланням на керівництво районних комісій, в Ужгородському, Мукачівському та Хустському районах запрацювали та провели перше засідання усі 11 утворених селищних та сільських ТВК. У Тячівському районі також вчасно розпочали роботу 9 територіальних виборчих комісій, у Берегівському – 8.

Крім цього, без проблем та у визначений законом термін запрацювали й три територіальні виборчі комісії, утворені у Рахівському районі.

«Початок роботи територіальної виборчої комісії означає, що більшість від її складу - половина плюс один - склало присягу, отже у комісії є кворум для проведення засідань, - пояснює координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Закарпатській області Ярослав Гулан. - Як повідомило нам керівництво шести районних ТВК, створені ними селищні та сільські комісії запрацювали у період 26 чи 27 серпня, отже, можемо констатувати, терміни щодо початку роботи цих комісій не порушені».

Разом з тим, фіксують спостерігачі, у кількох районних виборчих комісіях на Закарпатті й досі не всі члени прийняли присягу. Зокрема, станом на вечір 27 серпня не прийняли присягу двоє членів Хустської районної ТВК. Йдеться про представників партії «За майбутнє» та «Перемога Пальчевського».

Також станом на 27 серпня у Мукачівській районній ТВК не склали присягу троє членів: від партій «Авангард народу», «Селянська партія», «Нова політика». За інформацією голови ТВК, ці люди не виходять на зв’язок.

Станом на 27 серпня у Берегівській районній ТВК не склали присягу 5 членів комісії. Йдеться про представників партій «Авангард народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Нова політика», «Селянська партія», «Ошукані українці».

В Ужгородській районній ТВК станом на 27 серпня також не прийняли присягу двоє учасників комісії - від «Селянської партії» та «Молодь до влади». Як пояснила спостерігачу ОПОРИ секретар комісії Олеся Долбня, йдеться про уже замінених членів замість тих, які були із самого початку і також не прийшли. Однак з цими двома членами наразі зв’язок є, можливо, вони складуть присягу на черговому засіданні.

У Рахівській районній ТВК станом на 28 серпня поки не прийняли присягу двоє людей, однак те, які саме партії ці люди мали б представляти, спостерігачу ОПОРИ не уточнили.

Згідно з частиною 4 статті 33 Виборчого кодексу України територіальні виборчі комісії в межах повноважень забезпечують організацію підготовки та проведення місцевих виборів. Територіальні виборчі комісії є комісіями вищого рівня щодо всіх дільничних виборчих комісій з відповідних місцевих виборів.

За коментарями звертайтеся:

Ярослав Гулан, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Закарпатській області

тел.: 0976446639; 09903198862

email: zakarpattya@opora.org.ua

Ольга Беца, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області
тел.: 0502309596

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.


Схожі новини

У Мукачеві міська виборча комісія приймає бюлетені та протоколи - ОПОРА
На Закарпатті ЦВК утворила 18 територіальних виборчих комісій: в них працюватимуть понад 300 людей
Кількох членів Закарпатської обласної виборчої комісії довелося переконувати скласти присягу
Опора розкаже про специфіку цьогорічної виборчої кампанії
Спостерігачі від партій передумали складати акт про порушення - ОПОРА
ЦВК скасувала перерахунок бюлетенів 133 дільниць Мукачівської ОВК № 69 (ФОТО, ВІДЕО)
В Ужгороді стали відомі офіційні результати 2 туру виборів
До уваги тих, хто хоче спостерігати за процесом на місцевих виборах
Остаточні результати виборів в Ужгороді не можуть оприлюднити через одну проблемну дільницю, - ОПОРА
На Закарпатті політична реклама в газетах коштуватиме від 4 грн за квадратний сантиметр, на ТБ - від 15 гривень за секунду ефірного часу – ОПОРА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp