Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Помпео чув розмову Трампа із Зеленським

2 жовтня 2019 р., 18:06

Держсекретар запевнив, що ситуація зі скандалом навколо розмови президентів не завадить Вашингтону допомагати Києву.

Держсекретар США Майк Помпео підтвердив, що був присутній при розмовіамериканського президента Дональда Трампа з українським колегою Володимиром Зеленським, повідомляє The New York Times в середу, 2 жовтня.

За його словами, суперечки адміністрації США з демократами щодо розмови президентів США і України не завадять Вашингтону допомагати Києву.

"Ми продовжимо це робити навіть в ситуації, коли навколо цієї історії так багато галасу", - сказав він на прес-конференції в Римі.

Помпео пояснив, що політика США щодо України при адміністрації Трампа не зазнавала суттєвих змін. Вона націлена на те, щоб допомагати в боротьбі проти "російської загрози", а також - в наданні допомоги Києву, що прагне викорінити корупцію і побудувати сильну економіку.

Крім обговорення телефонної розмови між Трампом і Зеленським, Помпео також розкритикував те, як ведеться слідство щодо імпічменту Палатою представників, особливо його підхід до отримання свідчень від співробітників Держдепартаменту.

За словами Помпео, слідчі прямо зв'язуються з потенційними свідками і кажуть, що під час дачі свідчень вони не можуть перебувати в супроводі прокурорів Держдепартаменту, що викликає в адміністрації Трампа заклопотаність щодо поділу влади.

Нагадаємо, телефонна розмова Трампа із Зеленським викликала скандал в американських політичних колах і підштовхнула спікера Палати представників Ненсі Пелосі оголосити про початок процедури імпічменту.

Минулого тижня Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, але демократи продовжують наполягати на імпічменті президента.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp