Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Депутати розширили можливості РНБО

25 грудня 2014 р., 15:21

З другого разу народним обранцям вдалось погодити поправки до закону про Раду нацбезпеки України.

Народні депутати з другого разу підтримали закон про розширення повноважень РНБО у четвер, 25 грудня.

У другому читанні законопроект № 1343 "Про внесення змін до закону України "Про Раду національної безпеки і оборони України" щодо вдосконалення координації та контролю у сфері національної безпеки і оборони" набрав необхідну кількість голосів - 253.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, цим актом "пропонується привести норми чинного законодавства України у сфері національної безпеки і оборони у відповідність з Конституцією України, удосконалити правове забезпечення діяльності РНБО".

Проектом, зокрема, передбачається розширити компетенцію РНБО щодо таких повноважень, як прийняття рішення щодо невідкладних заходів з розв'язання кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України, а також координація і контроль діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції, забезпечення громадської безпеки та боротьби зі злочинністю.

Більше того, проектом змін до чинного закону про РНБО вводиться положення про те, що рішення цього конституційного органу, введені в дію указами Президента України, є обов'язковими до виконання органами виконавчої влади. Крім того, апарат РНБО визначається юридичною особою.

Також документ передбачає, зокрема, можливість секретарю РНБО брати участь у кадрових призначеннях керівників силових відомств.

Зміни передбачають також, що РНБО зможе не тільки подавати пропозиції президенту, але й приймати рішення з низки питань. Зокрема, РНБО буде організовувати роботу Ставки Верховного Головнокомандувача в разі її утворення. Розширення повноважень дозволить координувати роботу силових відомств під час військових дій.

Кореспондент.net



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp