Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатська прокуратура слідкує за партіями та організаціями

2 квітня 2014 р., 09:05

Шукають сепаратиські заклики на зміну меж Закарпаття та України вцілому.

Прокурор Закарпатської області Олег Сидорчук наголосив: 

«За моєю вказівкою відповідні органи відслідковують усі заяви партій та організацій, в тому числі іноземних, на предмет наявності в них закликів до сепаратизму. Відтак, у випадку встановлення у публічних заявах чи висловлюваннях представників будь-яких партій чи організацій ознак сепаратизму, цей факт буде визнано злочином проти основ національної безпеки, а винні особи будуть притягнуті до визначеної Законом кримінальної відповідальності». 

Разом з тим, у кримінальному провадженні, відкритому за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України за фактами розповсюдженню в окремих засобах масової інформації закликів до вчинення умисних дій, з метою зміни меж території та державного кордону України, посягання на її територіальну цілісність і недоторканість, шляхом активного нав’язування ідей, закликів щодо вторгнення на територію Закарпатської області, яка є невід`ємною частиною України, збройних сил іноземної держави та встановлення не передбаченого законодавством України територіального утворення, проводяться усі необхідні слідчі дії. Відтак, найближчим часом громадськість буде повідомлено про результати розслідування у вказаному кримінальному провадженні.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Русин 02.04.2014 11:17 IP: 2.237.190.178
. Підтримую Миколу Старосту !!!! . Насильницька ліквідація суб'єкту міжнародного права - Автономного Краю Подкарпатська Русь галицькими бендерівськими банд-формуваннями "Січ" і переіменування його в ніким невизнану "Карпатську Україну" - є нечуваним в історії нашого багатонаціонального Краю історичним фактом. [b]Ми, жителі нашого Краю, засуджуємо антиконституційні і бандитські дії галицько- бендерівських терористів у Подкарпатськой Русі в 1938- 1939 рр. [/b] Процедура референдуму в листопаді 1944 року, в період коли наш Край був окупований військами Сталіна, є тим протиправовим випадком, який є повністю аналогічний до того, жодною країною не визнаного, референдуму, що проводився у березні ц.р. в Криму, а сам державний акт "воз'єднання" Подкарпатськой Русі з Радянською Україною, відповідає тій самій "правовій основі", на яку посилається Москва у справі загарбування Криму. Наш Край є багатонаціональним. Через те у 1991 р. був проведений референдум, на якому було виявлено етнічний склад населення нашого Краю. Влада Кравчука, як і всі наступні, спочатку безбожно набрехали, як низька падаль, про якусь автономію, а потім проігнорували результати цього плебісциту. Не треба забувати, що ми, русини в нашому Краї, для досягнення справедливості по відношенню до нас з боку української влади, маємо можливість не тільки вимагати наші легітимні права, але й отримати необхідну підтримку у міжнародної спільноти. СБУ і прокуратура у справі невиконання своїх обовязків з боку української влади по відношенню до автохтонного народу нашого Краю - русинів, повинні відкрити кримінальне судове провадження і покарати винних. Якщо ні, ми будемо звертатися про допомогу в міжнародні інстанції.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp