Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Російські журналісти шукають на Закарпатті підтвердження сепаратизму

15 травня 2014 р., 13:06

А як не знаходять, то самі провокують відповідними запитанням.

На території Закарпатської області (Берегівський та Виноградівський райони) перебувають представники російських телекомпаній для зйомки сюжетів про необхідність надання території Закарпатської області статусу широкої угорської автономії, про що нещодавно заявлено головою угорського уряду Віктором Орбаном.

Представниками російських ЗМІ (кореспондент Першого російського телеканалу з програми «Время» Наталія Літовка є координатором російських журналістів: Денис Давидов – кореспондент, Віктор Швагеров – оператор, Ярослав Пікалов – звукооператор), робляться спроби отримати інтерв’ю у офіційних осіб – представників влади та місцевого самоврядування.

Попередньо, з метою створення сюжетів, російські журналісти звертались до окремих представників закарпатських та загальноукраїнських ЗМІ, однак, отримавши рішучу відмову вирішили самі підготувати необхідний матеріал для чого особисто їздять угорськомовними населеними пунктами області.

Перебуваючи на Закарпатті, російські журналісти намагаються отримати відповіді на наступні запитання, зокрема:

1) сколько этнических венгров проживает в городе?
2) насколько сложно было предоставить статус регионального венгерскому языку?
3) основные сложности венгерской общины сегодня?
4) какие успехи? Мы знаем про экзамены в школах на родном языке, создание своего факультета в местном вузе. Чем еще гордится община?

Крім зазначених, ставляться запитання провокативного характеру, на зразок: Чи не краще було б для Закарпаття стати автономією? Чи не краще створити на Закарпатті «Подкарпаторусинську» автономію?

16.05.2014 року очікується приїзд, журналістки з м. Москва (РФ) – Татьяни Степової (телеканал «Россия 24») у супроводі, ще 2-х представників російських ЗМІ.

Ім'я 15.05.2014 15:28 IP: 6.55.134.95
най они сюда не сюються ті "русські журналісти" нічого їм туй робити

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp