Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура розпочала "полювання" на бажаючих бачити Путіна на Закарпатті

20 березня 2014 р., 18:34

Можливо до рук прокуратури потрапить і Петро Гецко, який останнім часом розповідає про утиски русинів на Закарпатті і просить Росію врятувати їх

Приводом і підставою для внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України стала інформація, розповсюджена певними особами в мережі Інтернет, а також на окремих телеканалах, де звучали заклики до вчинення умисних дій, з метою зміни меж території та державного кордону України, посягання на її територіальну цілісність і недоторканість, шляхом активного нав`язування ідей, закликів щодо вторгнення на територію Закарпатської області, яка є невід`ємною частиною України, збройних сил іноземної держави та встановлення не передбаченого законодавством України територіального утворення. 

Наголошуємо, що за вказані дії передбачено встановлене законодавством покарання - обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк. 

Разом з тим, прокуратура Закарпатської області та УСБУ в області застерігають представників преси від розповсюдження подібного роду інформації, адже за це також передбачена кримінальна відповідальність. 

Довідка: ч.2 ст.110 КК України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, тобто умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, якщо вони вчинені за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, - караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp