Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кандидат у мери обласного центру обіцяє запровадити «соціальну картку ужгородця»

6 жовтня 2015 р., 10:40

Керівник Ужгородської податкової інспекції каже, що таким чином можна допомогти соціально незахищеним містянам

Про ідею «соціальної картки ужгородця» Марія Бадида написала на своїй сторінці в Facebook. Про суть нововведення – у прямій мові пані Марії.

«Нинішні кандидати, особливо ті, які йдуть від влади, про це мовчать, але про це треба говорити в першу чергу – попереду на нас чекає дуже важка зима. По-перше, це нові тарифи при старих доходах людей. По-друге, це подальша інфляція гривні – уже бачу, що прогнозують на наступний рік 20 %. Люди стануть ще біднішими. Для майбутнього керівника міста в цій ситуації є два варіанти. Перший – валити все на центральну владу, казати, що ні тарифи, ні інфляція від міської ради і міськвиконкому не залежать, і що девальвація гривні – це об’єктивна реальність, на яку не можна повпливати з кабінетів на Поштовій площі.

І є другий варіант. Керівник міста може не сподіватися на Боже чудо і людську терплячість, а продумати, як мінімізувати негативні наслідки економічної катастрофи для своєї громади. Маю на увазі у першу чергу пенсіонерів, багатодітні родини, інвалідів, малозабезпечені сім’ї і людей, котрі і раді б працювати, але не мають де.

Мій життєвий і професійний досвід підказує, що зараз самообман – надто ризикований. Нам усім буде дуже важко. Тому моя команда працює над тим, аби розробити і реалізувати в місті програму підтримки соціально незахищених ужгородців. Ми візьмемо за приклад ті міста, де це вже змогли реалізувати, і запровадимо так звану «соціальну картку ужгородця». Таким шляхом пішла влада Києва, Львова, Тернополя, над такою ж ідеєю, знаю, працюють у Мукачеві.

«Соціальна картка ужгородця» дозволить пільговий проїзд у транспорті, дешевші ліки в аптеках, доступні за вартістю продукти харчування, знижки в торговельних мережах міста, закладах медицини, освіти і культури. А також – знижки на комунальні послуги.
У першу чергу такі картки мають отримати ті, хто перебуває на обліку в управлінні соціальної політики. Це насамперед пенсіонери, інваліди, непрацюючі особи, які доглядають за дітьми-інвалідами, особи, які не мають права на пенсію, батьки багатодітних сімей, соціальні працівники, чорнобильці, афганці, воїни АТО та інші.

Спитаєте, звідки на це гроші? По-перше, їх на цей проект багато не треба. А по-друге, бюджет Ужгорода внаслідок фінансової децентралізації цього року перевиконується на десятки мільйонів. Їх можна пустити на чергове латання дірок і половину при цьому вкрасти, як це роблять нинішні хлопці. А можна персонально допомогти ужгородцям, як пропоную я.
І, до речі, це треба було починати робити вже тоді, коли гривня обвалилася і люди стали втричі бідніші».


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp