Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Студенти-режисери представили в Ужгороді чудову виставу (Фото)

30 жовтня 2015 р., 10:11

Ужгородські студенти були на висоті

29 жовтня в театральному залі Ужгородського коледжу культури і мистецтв відбулася прем'єра вистави "Колесо жіночої долі", присвячена 170-річчю від дня народження видатного письменника, драматурга та актора, корифея українського побутового театру Івана Карпенка-Карого.

Тематика вибрана не випадково, адже жіночій долі літератор присвятив чимало роздумів і, в наслідку, творів. Мати, сестра, наречена, невістка, дружина, донька – Жінка... Кожна з них несе на собі тягар моральної відповідальності за благополуччя рідних та близьких людей, та часто залишається сам на сам із власними проблемами та складними життєвими обставинами: від звичних побутових негараздів до більш глобального й, подекуди, нездоланного явища – соціальної нерівності. Найбільш гостро ці питання порушені в драмах "Наймичка" та "Безталанна".

Свою постановку викладач режисерських дисциплін, голова циклової комісії видовищно-театралізованих заходів коледжу Оксана Шип побудувала на фрагментах із кількох творів Івана Карпенка-Карого. Крім ушанування ювілею класика, на думку постановника, ця вистава є і чудовою нагодою для студентів повправлятись у сценічній майстерності на чи не найяскравішому матеріалі у вітчизняній драматургії.
Управління культури Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp