Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Правило на математичному факультеті УжНУ: бешкетуєш - мий парти і утеплюй вікна (ФОТО)

2 листопада 2015 р., 18:03

Так живеться немлухнямим студентам

На матфаку запровадили цікавий метод боротьби із порушниками – їх залишають працювати на благо факультету: мити парти, утеплювати вікна…

 

Студенти-математики провинилися – обписали парти. Звісно, цим грішать на всіх факультетах, але не всюди з цим борються. Керівництво математичного обрало справедливе покарання: уся група, в якій навчаються порушники, на великій перерві сумлінно відмивала «художню творчість».

Заступник декана з виховної роботи Павло Мулеса каже, що студенти очищають не тільки парти, а й свою совість. Твердить, що в нього є й інші методи боротьби з порушниками порядку – зазвичай це писаний від руки реферат. І якщо виявиться, що реферат допоміг написати хтось інший, то покарання буде більш суворим. Зізнається, що такий виправний захід йому запам’ятався ще з років власного студентства. До того ж це корисно для навчання.

Втім не кожен з викладачів іде на такі хитрощі, тому деколи порушників карають і громадськими роботами. Зокрема, студенти ризикують наразитися на очищення парт не тільки за те, що їх «прикрасили», а й за прогули.

Студент-четвертокурсник Іван Бедей розповідає, що й минулого року він з групою потрапив на «виправні роботи» на факультеті:

«Таку практику запровадили в нас ще минулого року. Насправді, спільна праця зближує. Хоча й розуміємо, що це покарання, а ми провинилися, але все одно під час відмивання парт спілкуємося, жартуємо, знаходимо нові теми для обговорення. Така праця насправді корисна: і факультет чистішим став, і ми зрозуміли свою провину. Це теж одна зі сторін студентського життя, і без цього ми б не були студентами».

Із настанням холодів факультет треба утеплити і все необхідне для цього вже є. Тому, шановні студенти, не випробовуйте долю, бо парт і вікон на матфаку вистачить на всіх.

Ксенія Шокіна,

фото Оксани Пітри


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp